COMTRADE летња школа програмирања

COMTRADE летња школа програмирања

Компанија COMTRADE и овог лета традиционално организује EDIT – водећу бесплатну летњу школу програмирања у региону – јубиларни, 25. пут! Ове године, EDIT ће бити одржан он-лине, на три различите локације. Пријаве се отварају ускоро и трају 10. јуна, а број места је ограничен.

Летња ИТ школа EDIT (Education for Innovative Thinkers) првенствено је намењена студентима који желе да стекну практично искуство, неопходно за каријеру у ИТ индустрији. Учеснике очекује рад на узбудљивим пројектима, базираним на најновијим ИТ трендовима и технологијама, а стечено знање ће им омогућити да лакше изграде своју будућност у области информационих технологија.

Одабрани кандидати ће имати прилику да тестирају у коликој мери умеју да примене знања стечена у школи на решавању конкретних проблема у оквиру групног пројекта. Управо због тога, EDIT представља много више од обичне школе. У њој полазници раде на најновијим технологијама, док истовремено упознају савремене ИТ трендове, решавају изазове са којима се сусрећу ИТ професионалци, увежбавају тимски рад.

На летњој школи програмирања, која се одржава онлине од 19.-23. јула 2021 у Србији, Словенији, и Босни и Херцеговини, тема је „Efficient monitoring in Enterprise environment”. Учесници ће имати прилику да науче како да најбоље искористе алате и ресурсе за ефикасно надгледање сложене инфраструктуре, као и на који начин да користе увиде како би утврдили шта утиче на перформансе система и апликација у ентерприсе окружењу.

Од 1996. године, бесплатна Летња ИТ школа компаније COMTRADE инспирише иновативно размишљање и негује будуће генерације ИТ лидера. Данас можемо рећи да је EDIT највећа и најпосећенија школа за информационе технологије у региону. Широм региона, учесници из године у годину стичу драгоцена практична ИТ знања и тимско искуство, радећи на реалним пројектима и уз подршку најбољих регионалних ИТ стручњака.

Више информација на edit.world