Стручно упутство за спровођење уписа у прву годину студијских програма основних студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија

Припремна настава (термини):

Пријемни испит – Бесплатна припремна настава

Конкурси:

Конкурс за упис студената у прву годину основних струковних студија шк.  2024/2025.

 • Информатика: 40 + 40 (буџет + самофинансирање)
 • Друмски саобраћај: 40 + 20 (буџет + самофинансирање)
 • Maшинско инжењерство (два модула, класични и по дуалном моделу студија ): 20 + 40 (буџет + самофинансирање)

Изјава – афирмативне мере уписа припадника ромске националне мањине

Изјава – припадник српске националне мањине из суседних земаља

Конкурс за упис студената у прву годину мастер струковних студија шк.  2024/2025.

 • Друмски саобраћај: 1 + 31 (буџет + самофинансирање)
 • Maшинско инжењерство : 2 + 30 (буџет + самофинансирање)

Попуните контакт форму и преузмите Информатор, Збирку задатак за припрему пријемног испита (није се мењала у односу на прошлу годину) и приступите online припремној настави.

  Академија Шумадија, Одсек Крагујевац, успешно је завршила процес акредитација свих постојећих студијских програма за период од 2024. – 2031. гедине. Такође, по први пут, успешно је акредитован и мастер студијски програм „Машинско инжењерство“.

  Поред online видео лекција које служе за припрему пријемног испита ове године ће се одржати и припремна настава уживо у просторијама Одсека Крагујевац. Припремна настава уживо ће се обавити у терминима (тачни датуми ће бити накнадно одређени) који су предвиђени за пријем пријава кандидата за полагање пријемног испита.

  Академија Струковних Студија Шумадија, Одсек Крагујевац истиче важност образовања и стицања применљивог знања и могућност сваког будућег студента да се бесплатно школује.

  Сарађујемо са преко 100 привредних субјеката са којима реализујемо стручну праксу и припремамо те за професионални развој.

  При упису, кандидати полажу пријемни испит из математике. Попуните контакт форму како би сте добијали обавештења о важним датумима и подсетнике за исте.