ЕРАЗМУС+ Професионално усавршавање запослених

ЕРАЗМУС+ Професионално усавршавање запослених

ЕРАЗМУС+ ПРОФЕСИОНАЛНО УСАВРШАВАЊЕ У ХРВАТСКОЈ НА ВЕЛЕУЧИЛИШТУ У БЈЕЛОВАРУ

У последњој недељи септембра троје запослених Академије струковних студија Шумадија из Крагујевца: мр Милан Станојевић, предавач, дипл. ек. Невенка Андрејевић, служба рачуноводства, и др Невена Банковић, наставник енглеског језика и Ерасмус+ координатор, имали су прилику да бораве у Бјеловару на професионалном усавршавању у оквиру Ерасмус+ програма.  Уводни састанак одржан је са деканом др Зринком Пухарић као и мр Татјаном Бадров, продеканом за развој, др Зораном Врховским, продеканом за наставу и студенте, Гораном Бенкеком, руководиоцем стручног преддипломског студија Мехатроника, Иваном Јурковић, вишим предавачем енглеског језика и Марином Рупић, Ерасмус+ координатором. Обука се тицала размене знања и искустава у спровођењу Ерасмус+ програма као и организовања наставе и стручне праксе на стручном преддипломском студију Мехатроника.

Током боравка у Бјеловару запослени Академије Шумадија имали су прилику да одрже састанак са запосленима у фирми Serengeti Software Tech, у којој је до сада шесторо студената Академије обавило Ерасмус+ стручну праксу, Ненадом Ковачевићем (руководилац развојног центра у Бјеловару) и Дубравком Мартинићем (директор развоја за финансијски сектор), као и да посете фирму Rasco. Кроз производни погон фирме Rasco мр Милана Станојевића спровели су Игор Болтековић Ткалец, руководилац оперативне припреме производње, и спољни сарадник Велеучилишта у Бјеловару, Марин Крисла, водитељ пројеката.

Поред посете Велеучичишту у Бјеловару, запослени Академије Шумадија имали су прилику да се упознају са колегиницама из Канцеларије за Међународну сарадњу Свеучилишта Сјевер у Вараждину, Мартином Рајич и Паулом Халић, као и Ерасмус+ координатором Дамиром Рукавином са Свеучилишта у Славонском Броду, све у циљу промовисања и унапређења Ерасмус+ сарадње.